Uddannelsen som skorstensfejer - Skorstensfejerlaugets
15608
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15608,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-13.4,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Uddannelsen som skorstensfejer

Spring ud i det – hvis du tør

Er du en ung mand eller ung kvinde

  • afsluttet folkeskolens 9. eller 10. klasse
  • interesse for fysik, kemi og matematik
  • gode evner i dansk
  • lyst til at uddanne dig til skorstensfejer
  • et godt helbred
  • et godt humør
  • interesse i at lære folk fra alle samfundslag at kende

Så er det her måske noget for dig!

Hvad laver en skorstensfejer?

En skorstensfejer udfører lovpligtigt skorstensfejerarbejde, efterser nye installationer om de er sikre at benytte, overholder miljøbestemmelser, renser og vedligeholder ventilationsanlæg.

Praktik og teori

Løn

I skoleperioden kan der søges om SU, hvis man er fyldt 18 år.

Et par fingerpeg

Vær opmærksom på:

  • at skorstensfejerjobbet kræver et godt helbred, god fysik og smidighed
  • at skorstensfejeren vægter sin egen sikkerhed meget højt
  • at man er et glad og smilende menneske, der kan omgås alle typer af kunder.
  • at der er et stigende antal piger der søger faget.

Nyt omkring mesterskolen

Skorstensfejermesterskolen er en overbygning på erhvervsuddannelsen. Organisationerne anbefaler at man først starter uddannelsen på mesterskole efter man er fyldt 25år. Mesterskolen består af en grundlæggende lederuddannelse, samt nogle akademifag. Disse fag giver 25 ECTS point.
Mesterskolen er løbende blevet trimmet og tilpasset fagets udvikling og vi vil i fremtiden bestræbe os på, at holde uddannelsen tidsvarende og i tråd med de udviklings tendenser der er i samfundet omkring os. Det betyder også at der udvikles nye kurser og fag, så uddannelsen konstant er på forkant med fagets udvikling.
Mesterskolen giver et stort kompetence løft til de elever der deltager. Der er bred enighed om, at uddannelsen sætter krav til kursisterne og man skal deltage aktivt for at følge med i undervisningen. Mesterskolen er naturligvis også for de elever der ønsker at blive en del af fremtidens ledere i faget og derfor forventer vi også en styrkelse af fagligheden og engagementet fra disse elever. Uddannelsen kan tages af alle der ønsker det og vil arbejde seriøst med personlig udvikling.
Efteruddannelse I fanebladet efteruddannelse findes en vejledning i hvordan du tilmelder dig www.efteruddannelse.dk. Den digitale tilmelding er i dag eneste mulighed for at tilmelde sig efteruddannelses kurser og søge kursusrefusion.

Efteruddannelseskurser

Vi har i skorstensfejerfaget en lang række af efteruddannelsesfag. Skorstensfejerfaget har over tid ændret sig meget og derfor er det i dag mere end nogensinde vigtigt, at vi efteruddanner os, så vi også i fremtiden kan imødegå de krav samfundet stiller til vores kompetencer.
Skorstensfejerfaget har besluttet at alle mestre og svende over en tre årig periode skal på efteruddannelse mindst 10 dage. Der laves en indkaldelsesplan for hver enkelt.
Faget udpeger nogle fag som bør tages af alle, det er blåflammebrændere og kondenserende kedler og Ajourføring af love og bestemmelser samt ventilationsrensning. I takt med at alle kommer på disse efteruddannelses kurser vil vi i faget udpege nye kurser der løfter den enkeltes kompetenceniveau yderligt.
Du kan finde vejledning i hvordan du melder dig til på www.efteruddannelse.dkdenne folder

Flere oplysninger

Skorstensfejerfagets lærlingekontor v/ skorstensfejermester Christian Bast, tlf. 47 17 00 08 – 28 79 99 37
Blik- og Rørarbejderforbundet – Nyrupsgade 14, 1602 København – Tlf: 36 38 36 38

Vil du også vide noget om skorstensfejerfagets historie og traditioner så klik hen på siden “Faghistorie”