Ventilation - Skorstensfejerlauget
16491
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16491,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-13.4,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Ventilation

Lovgrundlag: Bygningsreglementet 2018, DS 447, DS/EN 15780

 

Næsten alle nyere bygninger skal være udstyret med et mekanisk ventilationsanlæg, for at overholde funktionskravene i Bygningsreglementet til indeklimaet. Et ventilationsanlæg  skal renses og vedligeholdes for at opretholde effektiviteten og dermed opfylde behovet for et godt luftskifte.

Bygningsreglementet og standarderne opstiller krav til anlæggenes virkningsgrader, udformning og rengøringskriterier og det kan kun opfyldes, hvis de bliver holdt i en god hygiejnisk stand.

 

Et dårligt fungerende ventilationsanlæg kan resultere i syge bygninger med råd, svamp og fugt, og for beboerne og brugerne kan det give ubehag, træthed, hovedpine og irritation. Mikroorganismer, bakterier og støvmider kan ydermere gøre, at allergier og andre lidelser udvikles.

Fedt og snavs i kanaler og aftræk fra køkkener og lignende, som ikke bliver renset og vedligeholdt, kan også være forbundet med en større brandrisiko.

Skorstensfejeren har den nødvendige uddannelse og erfaring, samt udstyr, til at løse den opgave, og det er derfor, at en uforpligtende samtale og et tilbud fra ham er det første skridt mod et behageligt, sundt og sikkert indeklima.

 

Skorstensfejeren – Din indeklimaexpert!